"Het is makkelijk om het leven moeilijk te maken, het is moeilijk om het leven makkelijk te maken."

(N. Peseschkian)


 

Stressconsultancy


Stress betekent letterlijk spanning. Een gezonde spanning zorgt ervoor dat we dingen kunnen doen. We zijn dan krachtig en energiek. Als na een periode van spanning ontspanning volgt, blijven we in balans omdat ons systeem kan herstellen.

 

Dit is helaas vaak niet het geval. Voortdurend en langdurig onder druk staan - zonder herstel en rust fasen - kan leiden tot een verminderd gevoel van welbevinden en stressgerelateerde klachten zoals bij voorbeeld vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn.

 

Als Stressconsultant® ben ik een gekwalificeerde deskundige in het signaleren en begeleiden van stress en stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout, zowel preventief als curatief.

 

Ik ben opgeleid in stressfysiologie en -pathologie. Naast het fysieke zijn het mentale, het emotionele en het gedrag de uitgangspunten van mijn werk als Stressconsultant. Ik ben er ook voor werkgerelateerde klachten en voor zingevingsvraagstukken. Sterker nog, het gaat hier over be-zin-ning. Bezinning over de persoonlijkheid, de eigen doelen, waarden en visioenen.

 

Je zit hier goed:

 
Als je gestresst of overbelast bent, tegen een burn-out aan zit of burn-out bent.
Je verlangt naar rust en ontspanning, naar energie en kracht, naar betekenis en zin –  en wilt deze kwaliteiten in je leven integreren. Je wilt je veerkracht terug.
Als je op een kruispunt van jouw leven staat en hulp nodig hebt voor grondige inventarisatie van de mogelijkheden voor een toekomst. We gaan de basis van een keuze goed belichten, zodat een keuze op stevige grond staat en je van daaruit durft en kunt gaan. Je leert keuzes maken die jou voldoening geven.

 

De oorzaak van diverse stressklachten ligt maar gedeeltelijk buiten jezelf, door omstandigheden, stress en overbelasting. Meestal is de oorzaak uiteindelijk binnen in onszelf te vinden. Daarom gaan we in de begeleiding ook de reis naar binnen aan. Het gaat om een (her) oriëntatie, waarin Praktijk JeEigenSpoor als wegwijzer en spoorzoeker dient.

 

Als Stressconsultant zal ik mensen begeleiden op de weg naar het terugwinnen van de regie over het eigen leven met een toename van energie. Naar een prettiger leven met meer plezier en voldoening!

 

Voor meer informatie over het vak van de stressconsultant kun je informatie vinden  op www.beroepsverenigingstressconsultants.nl.